Tips

- Hitta till lägenheten?
- Valuta?
- Transfer?
- Lokalbussar?
- Hitta på i och runt Mahmutlar?
- Restaurang & Mat?
- Shopping?


Hitta till lägenheten?
Kartan går även förstora i separat fönster.

Visa Alanya Beach Resort på en större karta

upp

Valuta?
Valutan i Turkiet heter lira och kursen just nu är ca 4SEK. Här kan ni hitta aktuell kurs på Turkisk lira. Det bästa är att betala med turkisk lira men man kan också betala i euro även om kursen då inte alltid blir så bra.

upp

Transfer?
När man flyger till Alanya går de flesta turerna just nu till flygplatsen i Antalya. Därifrån är det ca 13 mil fin motorväg. Man får själv ordna transfer till Mahmutlar och vår lägenhet i Alanya Beach Resort Det finns många olika företag som erbjuder transfer. Vi har själva använt oss av Mahmutlar transfer. De tar för närvarande ca 60€ för enkelresa för upp till 6 pers (man kan åka fler) men åker man ToR kan det bli billigare. Kolla! Deras hemsida är www.mahmutlartransfer.com. Deras minibussar är moderna och mycket bekväma. De hämtar vid flygplatsen och kör ända till lägenheten.

upp

Lokalbussar?
Vid vår mysiga affärsgata går kommunala bussar till Alanya. De går varje halvtimme och tar 15-20 min. Det är billigt att åka, ca 5-6kr. I Alanya är det ett stort folkliv med många affärer, restauranger och uteställen. Härifrån går också många utflykter bl a med båt.

upp

Hitta på i och runt Mahmutlar?
Vid huset finns en egen pool men för dem som bor i vår lägenhet finns det också möjlighet att utnyttja ytterligare tre poolområden alldeles intill vårt hus, bl.a. pool med vattenrutschkana. Här finns också tillgång till tennis, bangolf, lekutrymmen och gym.

Det är ca 150m till havet. Här kan det vara bra att ha badtofflor då sanden kan vara både lite het och vass.

Shoppa i Alanya.

Aktivitets kalender
Fler tips på aktiviteter hittar ni här

Ännu fler tips på aktiviteter hittar ni här

upp

Restaurang & Mat?
Det finna många fina restauranger i närheten av lägenheten. Tips kommer...

Några maträtter man bör prova.

  • Testi kebab, kött och grönsaker som serveras i en lerkruka, blivit en turistspecialitet. Krukan topp knackas försiktigt sönder för att man ska kunna gräva ut det läckra innandömet. Gott är det, absolut. Men det är inte traditionellt turkiskt. /Tips av Johan
    Kebab rulle, inte som kebabrullarna hemma men mycket goda, mums! /Tips av Johan

upp

Shopping?
Affärer finns tvärs över gatan. Det finns många olika typer av affärer och bl a en större matbutik, GENPA. Dit går man på 3 min och kan köpa färskt bröd på morgonen.
Man kan även handla på någon av Mahmutlars marknader som äger rum två gånger i veckan, tisdagar och lördagar. Tisdagsmarknaden är i anslutning till vårt hus och lördagsmarknaden ligger 5-10 min promenad från huset. Det är ett härligt folkvimmel och man kan köpa det mesta som t ex kläder, frukt och grönsaker från bönder i närheten.upp